Sarmale in foi de vita de vie

de dakris in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 8790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 60 foi de vita de vie
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 1 ceasca bors
  • sare, condimente pt sarmale
  • optional:
  • 1 morcov,
  • marar verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust).

Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit.

Peste carnea tocata (pulpa, spata porc tocata in casa) se adauga compozitia cu ceapa calita, sare si condimente pt sarmale (Fuchs); se amesteca bine. Pe fiecare frunza se pune cate o lingura de carne, apoi se infasoara sarmalele si se aseaza in cratita (radial ori in cercuri concentrice, dupa preferinta). Dupa ce au fost asezate in cratita toate sarmalele, le acoperim  cu frunze si varsam o solutie din apa, bors si 3 linguri de pasta de tomate. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba cca 90 min la foc mediu.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti